za 30 juni – feest van de Vlaamse Gemeenschap te Overijse

Mogelijk zag je al de affiche in het straatbeeld of ontving je een strooifolder: aan het begin van de zomervakantie gaan we weer feesten in Overijse. Naar jaarlijkse gewoonte slaan enkele verenigingen de handen in elkaar om het Feest van de Vlaamse Gemeenschap te vieren in het kader van Vlaanderen Feest! Op zaterdag 30 juni is er een gevuld programma samengesteld door Tropiscala, Marnixring Overijse De Vrijheijt en Vlaams Komitee Druivenstreek in samenwerking met de Gemeente Overijse op en rond het Begijnhof te Overijse.

Tropiscala is een gratis festival dat vanaf 10u start met het strandvolleybaltoernooi. Optredens zijn er vanaf 20u30 tot de vroege uurtjes met Yevgueni, De Laatste Match Van Ivan Lendl, coverband DClive en afterparty met Deejay MR. T. Meer info op tropiscala.be en via facebook.

De academische zitting, georganiseerd door Marnixring Overijse de Vrijheijt, start om 15u stipt in Cultuureel Centrum Den Blank.

  • Verwelkoming door burgemeester Inge Lenseclaes en schepen Vlaams beleid Jan De Broyer namens het gemeentebestuur
  • Muzikale omlijsting door het Fab4 gitarenkwartet onder leiding van Astrid Deppe
  • Gastspreker dr. Jan van Malderen, ere-voorzitter Pro Flandria, lid Orde van den Prince en Prosenior NSV-Gent
  • Uitreiking van de Lutgartprijs 2018 aan een verdienstelijke Vlaming uit de Druivenstreek
  • Slotwoord en nationale hymne van Vlaanderen

De Lutgartprijs zal voor de 3e maal worden uitgereikt, vorige laureaten waren Gustaaf De Broyer (2017) en Luk Stouffs (2016). De laudatio zal gedaan worden door de burgemeester van Tervuren en Kamerlid Jan Spooren, grote kans dus dat de erkenning dit jaar naar een Tervurenaar gaat.

En tot slot zijn wij Vlaams Komitee Druivenstreek ook aanwezig op het Begijnhof met het Vlaams Café, dit aansluitend op de academische zitting. We schenken streekbieren en dit jaar bestaat ons assortiment uit Viridis Vallis, Prins van Horne, Rodenbach, Charlepoeng, Super Kroon, Lutgarde en Wringer. En om 18u is er een plezante zangstonde met muzikale omlijsting.

Tot zaterdag 30 juni!