Tekeningententoonstelling – Scala – Stoempfestijn

Om het 9e lustrum (45 jaar) van het Vlaams Komitee Druivenstreek te vieren, organiseren we een tekeningententoonstelling in cultuurcentrum Den Blank. Helaas is het een viering in mineur, tijdens de voorbereidingen werd onze voorzitter en cartoonist Dries Vanhaeght ernstig ziek en is van ons heengegaan. Op zijn ziektebed heeft hij nog een selectie gemaakt van zijn mooiste tekeningen.

De vernissage van de tentoonstelling is op vrijdag 7 oktober 2016 om 19 uur in de polyvalente zaal van Den Blank. Gastspreker is Karl van Camp, hoofdredacteur van ’t Pallieterke. Aansluitend is er een receptie. Als u de tekeningen nog eens in alle rust wenst te bekijken, ze blijven in de wandelgangen van Den Blank tentoongesteld tot 2 november 2016.

Eveneens in het kader van het 9e lustrum en samen met Marnixring Overijse De Vrijheijt en Vlaams Genootschap Overijse is er het (uitverkocht) concert van Scala & Kolacny Brothers. Dit op zaterdag 29 oktober 2016 om 20u30 in Den Blank.

Een traditie die terug in ere wordt hersteld is het jaarlijks Stoempfestijn. Noteer alvast in uw agenda zondag 13 november 2016 vanaf 12u in de middenzaal van Ter Ijse. De organisatie is dit maal in handen van vzw Grondstroom.

Het tijdschrift Spoorslag bestaat niet meer, maar er wordt nog viermaal per jaar een papieren nieuwsbrief, in beperkte oplage, uitgegeven. Wenst u ook deze nieuwsbrief te ontvangen, dan kan dit door 10 euro te storten.

scala2