za 25 juni – Feest van de Vlaamse Gemeenschap te Overijse

Op zaterdag 25 juni vieren we in Overijse het feest van de Vlaamse Gemeenschap. Tropiscala vzw, Marnixring Overijse De Vrijheijt en Vlaams Komitee Druivenstreek vzw bieden u, in samenwerking met de gemeente Overijse, een gevuld dagprogramma aan.

Tropiscala palmt het Begijnhof in. ’s Ochtends om 9u start het strandvolleybaltoernooi. In de namiddag zijn er optredens van Mångata en The Condors. ’s Avonds zijn er ID!OTS, DE MENS, Level Six en Partyshakerz ft. Violinvasion.

Marnixring Overijse De Vrijheijt verzorgt de Academische zitting in Den Blank. Deze start om 15u met een verwelkoming door burgemeester Dirk Brankaer en schepen van Vlaams beleid Jan De Broyer. Gastspreker is mevrouw An De Moor, voorzitter vzw Beweging Vlaanderen-Europa en vzw 11-Daagse Vlaanderen Feest. Het optreden is van het Gitaarensemble van de Academie Podiumkunsten Overijse (APKO) o.l.v. leerkracht Astrid Deppe.

Vlaams Komitee Druivenstreek laaft de dorstigen in het Vlaams Café op het Begijnhof. Wij serveren er de streekbieren Delvaux, Prins van Horne, Charlepoeng, Rodenbach en Vlaamse Leeuw ‘dit jaar jkan u trouwens betalen met de Tropiscala bonnetjes). Om 18u is er een zangstonde met muzikale omlijsting.

Bekijk ook de affiche.