Vlaamse acties: doe ook mee!

De stakingen zijn in het land, dus er komen verkiezingen aan. Maar ook de Vlaams voelende burgers laten van zich horen.

Allereerst zijn er uiteraard de ongrondwettelijke en discriminerende verkiezingen in Vlaams-Brabant. De enige provincie met 2 kieskringen, waarvan 1 kieskring zelfs over de provincie- en gewestgrenzen heen gaat. Jawel, het beruchte Brussel-Halle-Vilvoorde.

Ondanks het feit dat alle Vlaamse partijen in min of meerdere mate voorstander zijn van de splitsing van BHV, ondanks een vernietigend arrest van de hoogste rechtbank van het land, ondanks jarenlang actie voeren door de Vlaamse Beweging, blijft dit gedrocht tot op heden bestaan.

Daarom weigeren 24 burgemeesters de komende verkiezingen te organiseren, maar ook u kan uw steentje bijdragen door bvb. dienstweigeraar te worden: u weigert te zetelen in een stem- of telbureau, maar u brengt uiteraard wel uw Vlaamse stem uit. Ingeschreven dienstweigeraars worden juridisch en financieel bijgestaan indien dit nodig zou zijn (heel kleine kans). Maar u kan nog op meer manieren van u laten horen, stuur een e-kaart naar de politici, maak zoals ik reclame voor deze acties en/of teken de petitie. Ook is er de donderdag voor de verkiezingen (7 juni) een spoedmeeting in Halle.

Webstek: http://www.burgerzin.be/

Doe mee: http://www.burgerzin.be/doemee.php

Schrijf u in als dienstweigeraar: http://haviko.org/cgi-bin/antwoord.cgi

Teken de petitie: http://www.splitsbhv.nu/

Spoedmeeting in Halle: http://www.vvb.org/acties/0706halle/

Naast de splitsing van de kieskring en het gerechterlijk arrondissement, kan u ook de volledige onafhankelijkheid van Vlaanderen steunen. De betoging van het KVHV in Sint-Genesius-Rode mag dan wel al achter de rug zijn, u kan nog steeds de petitie voor een staatsvorming tekenen.

Staatsvorming: http://www.staatsvorming.be/

Teken de petitie: http://www.student.ugent.be/kvhv/staatsvorming_be/petitie.php

Nog een petitie voor Vlaamse onafhankelijkheid: http://www.vlaamseonafhankelijkheid.be/

Bent u tegen de grootste bouwovertreding van de Druivenstreek, bent u voorstander dat er in een waardevol natuurgebied bomen staan en natuurlijk groen is i.p.v. op chemische wijze groen gehouden golfbanen? Teken dan de petitie tegen het illegaal aangelegde golfterrein te Overijse.

Teken de petitie: http://www.vjo.org/index.php?option=com_fabrik&Itemid=49
(oorspronkelijk bericht gepubliceerd door: Koen Denayer)