Schrijf mee met VVB-taalactiegroep

(meegedeeld door de vzw Vlaamse Volksbeweging)

Bedrijven die liever anderstalige reclame hanteren dan het Nederlands te respecteren, Vlaamse radiozenders die zich profileren met Engelstalige slogans, producenten die het niet zo nauw nemen met het gebruik van onze taal in handleidingen of ondertitelingen op televisie die niet door de beugel kunnen. Het zijn enkele aspecten die regelmatig voor Vlaamse wrevel zorgen. Je kan er je aan ergeren maar, beter nog, ook iets aan doen. Daarvoor heeft de VVB Nederlands Landstaal in het leven geroepen.

Nederlands Landstaal is de naam van de VVB-taalactiegroep die briefschrijfacties of ander protest coördineert. Concreet betekent het dat in een maandelijkse publicatie een aantal mistoestanden op het vlak van taalgebruik aan de kaak wordt gesteld. Bij elk geciteerd geval worden ook de adresgegevens van de schuldige(n) geplaatst zodat iedereen die daartoe bereid is, kan reageren. De resultaten en/of antwoorden van de betrokkenen worden later ook in Nederlands Landstaal opgenomen.

Momenteel zijn al enkele honderden gemotiveerde schrijvers en bellers lid van deze taalactiegroep. Wil je ook meehelpen, dan kan dat eenvoudig door een seintje te geven aan het secretariaat van de vzw Vlaamse Volksbeweging (Passendalestraat 1A, 2600 Berchem) of aan nlandstaal@vvb.org. Dan krijg je maandelijks een blad in je (al dan niet elektronische) brievenbus.

Meer informatie: http://www.vvb.org/nederlandstaal

(oorspronkelijk bericht gepubliceerd door: David Joly)