Robland barst nu al!

Op paasmaandag 17 april werd in Robland (Gingelom) een ludieke actie georganiseerd. Jong N-VA was verheugd dat Rob Van Oudenhoven, tijdens zijn onlangs gestarte nieuwe VTM-programma, begonnen was met de afbraak van België en de voordelen van een nieuwe staat erkende.

Met het alternatief zijn de jongeren echter minder tevreden, want zij vinden dat er gebrek aan democratie is in Robland. Want in plaats van te kiezen voor een democratisch bestuur met een president aan het hoofd, plaats Rob Van Oudenhoven zichzelf met deze staatsgreep als verlicht despoot op de troon van Robland. Jong N-VA wil het democratisch gehalte van Robland opkrikken en hield daarom de eerste oppositiepartij boven de doopvont: de Nieuw-Robiaanse Aliantie (N-RA).

De N-RA wil meer democratie en gaat ervan uit dat in een land niet de vorst centraal moet staan, maar de burgers. In de democratie die zij willen is het ondenkbaar dat iemand een publieke functie uitoefent louter omdat hij/zij in een bepaalde wieg geboren is. Niet in Nepal en niet in Robland! De N-RA gaat voor een land waar de burgers geen ouderwetse ‘heerser’ nodig hebben om zich als een volwaardige natie te herkennen. Een uitgebreid actieverslag kan u lezen op www.n-ra.tk. Alles is show, maar blijkbaar is alles ook politiek!
(oorspronkelijk bericht gepubliceerd door: Micheline Baetens)