Vlaams Cafe – 28 juni – Begijnhofplein Overijse

Overijse kan ook dit jaar niet wachten tot 11 juli om de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap te vieren. Op zaterdag 28 juni is het voor jong en oud vanaf 15 uur immers verzamelen geblazen op het Begijnhofplein te Overijse voor een mix van academische, tropische en streekeigen toestanden, u aangeboden in samenwerking met Cultuurcentrum Den Blank, Tropiscala en het Vlaams Komitee Druivenstreek.

Op het programma staan een academische zitting met toespraken door de burgemeester en de schepen van Vlaamse Aangelegenheden, de uitreiking van de Guldenspoor door Druivenkoningin Silke, en een aangepaste muzikale begeleiding door het APKO Jazz Combo o.l.v. Roger Deronge. Dit alles wordt gevolgd door het gemeentebestuur met een gratis drankje bij Holar & Isca-wijnstand, de Tropiscala-tapkasten of het Vlaams Cafe.

In het Vlaams Cafe vergast de vzw Vlaams Komitee Druivenstreek u graag op een selectie van streekbieren die symbool staan voor wat de Vlaamse Beweging zo bijzonder maakt, zijn oude glorie en jong idealisme, zijn rechtmatig verzet en ondernemend vakmanschap. Met Vlaamse Leeuw dubbel en tripel, Rodenbach, Charlepoeng en Super Kroon zijn zeer zeker de juiste ingredienten voorradig om van het Tropiscala-muziekfestival een bruisend feest te maken met een hartelijke babel en meeslepende dans. Iedereen van hart welkom!
(oorspronkelijk bericht gepubliceerd door: Koen Denayer)