Vakantietip: ’t Rohardushof te Beveren-Kalsijde

Op enkele kilometers van de Vlaamse kust, in Beveren-Kalsijde, ligt het ’t Rohardushof met voor elke cultuurliefhebber wat wils. Wie bijvoorbeeld geïnteresseerd is in Vlaams aardewerk, haardtegels, steengoed, puntneuzen en baardmankruiken, kan een indrukwekkende collectie aantreffen in het pottenbakkerijmuseum van ’t Rohardushof.

Liefhebbers van tabak kunnen op hun beurt terecht in het kleipijpenmuseum, met een selectie uit een rijke verzameling rokersattributen van de 17de eeuw tot de 20ste eeuw. In Roesbrugge, samen een geheel met Beveren-Kalsijde, was vroeger een bloeiende tabak-, snuif- en pijpennijverheid.

Er is ook aan de verenigingen en jeugdbeweging gedacht. Vanaf half april tot eind september biedt ’t Rohardushof met herbergspelen een keuze uit oude Vlaamse volkssporten om uw verenigingsuitje een lichtvoetig cachet te geven: gaaibollen, hamertjesspel, ringsteken, hoefijzerwerpen, stakebollingen, trou-madame, sjoelbak, en ga zo maar door…

En na deze sportieve inspanning kunt u uw dorst lessen met een Forte Brune, een Sint-Bernardus, de Tripel van Watou, Liefmans kriek, of een van de andere 150 (!) biersoorten.

Voor informatie en reserveringen: ’t Rohardushof, Bergenstraat 1 te 8681 Beveren-Kalsijde. Tel/Fax: 057-30 10 16. Gsm: 0477 30 87 98. Webstek: http://www.rohardushof.be
(oorspronkelijk bericht gepubliceerd door: David Joly)